2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Fasadų apšiltinimas

Šiomis dienomis neretas žmogus pagalvoja kaip būtų galima sutaupyti pinigų, kad jų liktų kuo daugiau, tenkinti savo poreikiams. Nepaslaptis, jog nemažai pinigų išleidžiama būsto eksploatacijai - kaikurie žmonės, šaltuoju metų laiku, renkasi kitokį patalpų apšildinimo būdą ar tiesiog bando prisitaikyti prie vėsesnės vidaus temperatūros, taip naudojant mažiau energijos. Tačiau tai nebūtinai tinkamiausi žingsniai, siekiant taupyti pinigus - prasta patalpų termoizoliacija yra pagrindinis veiksnys, didinantis šildimo išlaidas - geriausias būdas spręsti šiai problemai yra tinkamas fasadų apšiltinimas.

Geras fasadų apšiltinimas turi savybę  palaikyti norimą temperatūrą pastato viduje, nenaudojant šilumos dideliais kiekiais. Kitaip sakant, tinkamas fasadų apšildinimas nešvaisto sukauptos šilumos energijos į išorę - tai savaime mažina naudojamos energijos kiekį.

Patalpų fasadų apšiltinimas turėtų būti pirmasis žingsnis siekiant mažinti šildimo išlaidas - galbūt tai būtų ir vienintelis efektyvus žingsnis, kurio prireiktų pasiekti norimą rezultatą.

Faktai kalba patys už save - fasadų apšiltinimas taupo šilumos energiją - taupo Jūsų pinigus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą